با توجه به دستور ترامپ مبنی بر ایجاد ارتش فضایی، کشور روسیه و ترکیه قصد دارند همکاری های فضایی خود را با هدف جلوگیری از تنش های فضایی گسترش دهند.
الکسی یرکوف، (سفیر روسیه در ترکیه) طی مقاله ای که در روز دوشنبه روزنامه دیلی صباح منتشر شد، گفت: روسیه و ترکیه تمایل دارند همکاری خود را در حوزه فضایی آغاز کنند. این دیپلمات روسی به تمایل برخی کشورها برای تبدیل حوزه فضایی به عرصه تقابل و جنگ اشاره نمود. ایدئولوژی فضایی این کشورها مبنی بر استفاده از فضا نه تنها برای اهداف دفاعی بلکه برای حملات نظامی است.
وی ادامه داد: گروه دوم "مثبت اندیشان"(شامل روسیه نیز می شود) ترجیح می دهند فضا را یک قلمرو صلح آمیز به منظور انجام تحقیقات علمی و پیشرفت های آینده باقی بگذارند. آنها معتقدند که رقابت تسلیحاتی در فضا می تواند تأثیر ناگواری بر امنیت و ثبات بین المللی داشته باشد، بنابراین بایستی یک چارچوب حقوقی بین المللی الزام آور تهیه شود.
او افزود: احساس می کنم بسیار مهم است که مردم ترکیه کاملاً از همه این تفاوت ها مطلع شوند. ترکیه اکنون برنامه فضایی خود را راه اندازی و یک مرکز فضایی ملی افتتاح کرده است. بدون شک روزی خواهد آمد که ترکیه با برنامه های مدون و صلح آمیز در تحقیقات فضایی به دنیا و دیگر کشورها کمک کند. معتقدم که روسیه و ترکیه می توانند در این زمینه همکاری کنند و برای شروع بحث و گفتگو درباره قطعنامه های ایالات متحده با هدف تولید مکانیسم های عادلانه برای استفاده مشترک از حوزه فضایی می تواند گزینه مناسبی باشد.
روسیه برنامه های ایالات متحده برای استقرار اسلحه در فضای ماورای جو را محکوم کرده است. وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در کنفرانس خلع سلاح در25 فوریه گفت که برنامه های ناتو برای استقرار اسلحه در فضا به واقعیت نزدیکتر و خواستار جلوگیری از برنامه های رویارویی در فضا شد. این دیپلمات ارشد روسی تأکید کرد که پیشنویس پیمان روسیه و چین مبنی بر عدم قرار دادن سلاح در فضا تنها ابتکار سازنده برای جلوگیری از رقابت تسلیحاتی است.
ترجمه و تنظیم: مرکز روابط و همکاری های بین المللی